När du vill synas på Google med Adwords

Googleannonsering-Teveo

Vill du ha hjälp med en kostnadseffektiv adwords-kampanj? klicka på bilden för att komma till teveo.se för mer information!

Displaynätverket

Displaynätverket innefattar alla Googles partnerwebbplatser och når idag 83% av Internetanvändarna. Så ser du Adwordsannonser på en sajt när du surfar runt så beror det på att sajten är med i Googles displaynätverk. Nätverket omfattar även mobilwebbplatser och appar. Så med annonsering i detta nätverk får alltså du som annonsör möjligheten att visa dina annonser på miljontals olika sajter runt om på Internet. De annonser som kan visas i nätverket är text, bild, rich media eller video.

Du som annonsör kan alltså sätta ditt reklambudskap framför i stort sett vem som helst på Internet vilket gör att möjligheterna blir enorma. Du har i displaynätverket väldigt många olika valmöjligheter för var och hur dina annonser skall visas. Du kan t.ex. välja att visa dina annonser på sajter utefter vilket kontextuellt innehåll som finns på dessa sajter, så kallad innehållsinriktning. Google bestämmer då plats för dina annonser med hjälp av nyckelord som du själv väljer ut.

Du kan även välja placeringsinriktning och då välja att placera ut dina annonser på de webbplatser som passar din verksamhet bäst, där du helt enkelt tror att dina potentiella kunder finns. Antingen väljer du själv exakta och specifika webbplatser eller så väljer du olika kategorier. Du kan även välja bort webbplatser om det finns några där du absolut inte vill visa dina annonser.

Om du hellre vill det så kan du ställa in så att dina annonser visas för specifika grupper av människor. Ditt budskap kommer då alltså visas för folk som Google tror kan vara intresserade. I remarketing som är en del av detta har du t.ex. möjlighet att visa annonser för folk som tidigare besökt din webbplats.

Som du ser så är möjligheterna i displaynätverket enorma och rätt utnyttjat så har du här ett väldigt kraftfullt verktyg som du kan ha enorm nytta av i din marknadsföring.