När du vill synas på Google med Adwords

Googleannonsering-Teveo

Vill du ha hjälp med en kostnadseffektiv adwords-kampanj? klicka på bilden för att komma till teveo.se för mer information!

Adwords byrå

När man som företagare startar igång med sin Google annonsering så är det rätt vanligt att man i alla fall inledningsvis försöker sköta detta själv. Som företagare kan det dock vara så att det är mycket annat som tar upp ens tid så att man egentligen kanske inte har tid att sitta och optimera sitt Adwordskonto eller läsa sig till de kunskaper som krävs för att kunna göra ett riktigt bra jobb. En bra idé kan då i de flesta fall vara att lämna över detta jobb till en Adwords byrå och på denna sida tänkte vi skriva lite om vad man bör tänka på i valet av leverantör och vilka fördelar det kan ge att anlita en Adwords byrå.

Sköta kontot själv eller ta hjälp av en Adwords byrå?

Ofta tror man ju att man själv är bästa dräng men vi på Teveo som dagligen jobbar med detta vet ju att så oftast inte är fallet vilket givetvis är helt naturligt. För dig som företagare är ju din Google annonsering bara en liten del av allt som du jobbar med, men för en Adwords expert så är ju detta den primära arbetsuppgiften. Det faller sig då naturligt att Adwords byrån borde kunna göra ett bättre jobb med ditt konto.

Det argument som finns till varför du själv skulle göra en bättre prestation är väl i så fall för att du borde känna till din verksamhet och din bransch bättre än Adwords byrån. Är det en etablerad Adwords byrå så har de dock säkerligen jobbat med någon liknande verksamhet tidigare och borde då ha den branschkännedom som ändå kan vara en fördel att ha för att göra ett bra jobb.

Vi som jobbar med detta dagligen tycker givetvis att de flesta borde ta hjälp av en Adwords byrå. De allra flesta hade sparat både pengar och tid. Ofta kan man ju effektivisera kontot rätt dramatiskt och halvera kostnaden på lite sikt, eller till och med ännu bättre.

Om vi slutligen tar som ett exempel att du skulle lägga 20 000 kr i månaden idag i klickbudget till Google och få tillbaka en omsättning på 40 000 kr. Om en Adwords byrå då skulle ta sig ann ditt konto och på lite sikt lyckas halvera kostnaden för kontot så skulle du alltså kunna få tillbaka 80 000 kr för samma summa. Även om Adwords byrån skulle ta ut ett arvode på så mycket som 10 000 kr per månad för detta jobb så har du ändå ökat ditt bruttoresultat med hela 30 000 kr i månaden.

De flesta byråer brukar kostnadsfritt kunna kika igenom ditt konto och ge dig ett estimat på vad de skulle kunna åstadkomma åt dig. På detta sätt får du snabbt och lätt reda på om det är rätt väg för dig att gå att anlita en Adwords byrå.

När du väl bestämt dig för att anlita en Adwords byrå och du står i begrepp att välja partner så finns det en hel del aspekter som du bör tänka på. Mer om detta finns att läsa här.